Gai Ta Kra

Rate this place

Ingredients

1. 120 gram dada ayam.

2. 15 gram lada benggala hijau.

3. 15 gram lada benggala merah.

4. 10 gram bawang putih.

5. 4 biji tomato ceri.

6. 10 gram bawang besar.

7. 50 gram keladi.

8. 10 gram sos tomato.

9. 20 gram pes tomyam.

10. Sedikit kanji ubi kayu.

11. 5 gram gula.

[Measurement Equivalents]

Method

Goreng hirisan dada ayam, kemudian campurkan dengan pes tomyam, sos tomato dan gula. Kemudian masukkan lada benggala merah dan hijau bersama bawang lalu goreng hingga naik bau sebelum memasukkan tomato ceri. Hidangkan dalam bakul keladi.

BAKUL KELADI

Potong keladi dan adun bersama sedikit kanji ubi kayu. Tuangkan ke dalam bekas jalur kecil sebelum goreng di atas api panas sederhana.